- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Lasagne Bolognese
Lasagne Bolognese
- Totale tijd 1u 5min
- 30min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 stengel Selder
1 Wortel
2 el Olijfolie
600 g Rundergehakt
1 teentje Knoflook
1 stengel Verse tijm
600 g Tomatenpassata of tomatenpuree
1 tl Geraspte nootmuskaat
40 g Boter
40 g Patisseriebloem
50 cl Volle melk
Zout, peper
10 g Boter
8 bladje Verse lasagnevellen
200 ml Magere room
125 g Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /9
Maak de bolognesesaus. Snijd de ui in ringen. Was de selderstengel en snijd deze in kleine blokjes. Schil de wortel en snijd deze in fijne stukjes.
Stap 2 /9
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui, zonder dat deze bruin wordt. Voeg de blokjes selder en wortel toe en bak ze goudbruin. Voeg het vlees, de geplette knoflook, de tijm, het zout en de peper toe. Laat nog een paar minuten langer bruinen.
Stap 3 /9
Giet er 100 ml water bij en schraap met een spatel over de bodem van de pan zodat de smaak van het kookvocht zich kan ontwikkelen.
Stap 4 /9
Voeg de tomatenpassata en nootmuskaat toe, roer en laat ongeveer tien minuten sudderen. Zet apart.
Stap 5 /9
Maak de béchamelsaus: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de melk in één keer toe en klop krachtig om klontjes te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat het dan op een middelhoog vuur ongeveer 3 minuten koken. Blijf kloppen om de béchamel te laten dikken. Haal de saus van het vuur wanneer ze glad en romig is en zet aan de kant.
Stap 6 /9
Boter een ovenschaal van 30 cm x 20 cm in. Giet 1/3 van de béchamel over de bodem van de schaal en zorg ervoor dat ze gelijkmatig is verdeeld. Leg 2 lasagnevellen naast elkaar op de béchamelsaus. Schep 1/3 van de bolognesesaus eroverheen en smeer uit. Voeg 1/3 van de crème fraîche toe. Herhaal dit proces drie keer en eindig met een laagje béchamelsaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Stap 7 /9
Plaats de ovenschaal op het ovenrooster en zet deze op de laagste stand van de oven.
Stap 8 /9
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 35 minuten. Druk op START.
Stap 9 /9
Dien op met groene salade.