Lasagne Bolognese - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Lasagne Bolognese

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Ui

  • 1 stengel Selder

  • 1 Wortel

  • 2 el Olijfolie

  • 600 g Rundergehakt

  • 1 teentje Knoflook

  • 1 stengel Verse tijm

  • 600 g Tomatenpassata of tomatenpuree

  • 1 tl Geraspte nootmuskaat

  • 40 g Boter

  • 40 g Patisseriebloem

  • 50 cl Volle melk

  • Zout, peper

  • 10 g Boter

  • 8 bladje Verse lasagnevellen

  • 200 ml Magere room

  • 125 g Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Stap 1 /9

Maak de bolognesesaus. Snijd de ui in ringen. Was de selderstengel en snijd deze in kleine blokjes. Schil de wortel en snijd deze in fijne stukjes.

  • 1 Ui
  • 1stengel Selder
  • 1 Wortel

Stap 2 /9

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui, zonder dat deze bruin wordt. Voeg de blokjes selder en wortel toe en bak ze goudbruin. Voeg het vlees, de geplette knoflook, de tijm, het zout en de peper toe. Laat nog een paar minuten langer bruinen.

  • 2el Olijfolie
  • 600g Rundergehakt
  • 1teentje Knoflook
  • 1stengel Verse tijm

Stap 3 /9

Giet er 100 ml water bij en schraap met een spatel over de bodem van de pan zodat de smaak van het kookvocht zich kan ontwikkelen.

Stap 4 /9

Voeg de tomatenpassata en nootmuskaat toe, roer en laat ongeveer tien minuten sudderen. Zet apart.

  • 600g Tomatenpassata of tomatenpuree
  • 1tl Geraspte nootmuskaat

Stap 5 /9

Maak de béchamelsaus: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer met een garde tot een glad geheel. Voeg de melk in één keer toe en klop krachtig om klontjes te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat het dan op een middelhoog vuur ongeveer 3 minuten koken. Blijf kloppen om de béchamel te laten dikken. Haal de saus van het vuur wanneer ze glad en romig is en zet aan de kant.

  • 40g Boter
  • 40g Patisseriebloem
  • 50cl Volle melk
  • Zout, peper

Stap 6 /9

Boter een ovenschaal van 30 cm x 20 cm in. Giet 1/3 van de béchamel over de bodem van de schaal en zorg ervoor dat ze gelijkmatig is verdeeld. Leg 2 lasagnevellen naast elkaar op de béchamelsaus. Schep 1/3 van de bolognesesaus eroverheen en smeer uit. Voeg 1/3 van de crème fraîche toe. Herhaal dit proces drie keer en eindig met een laagje béchamelsaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  • 10g Boter
  • 8bladje Verse lasagnevellen
  • 200ml Magere room
  • 125g Geraspte Parmezaanse kaas

Stap 7 /9

Plaats de ovenschaal op het ovenrooster en zet deze op de laagste stand van de oven.

Stap 8 /9

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 35 minuten. Druk op START.

Stap 9 /9

Dien op met groene salade.

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
1u 20min

Lasagne Bolognese

ratings.NaN

Lasagne Bolognese - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Lasagne Bolognese
Moulinex
Moulinex
35min

Makkelijke lasagne bolognese

ratings.NaN

Lasagne Bolognese - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Makkelijke lasagne bolognese