Kipdrumsticks met barbecuesaus en aardappelen - Recepten Dual EasyFry | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kipdrumsticks met barbecuesaus en aardappelen

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 1u 10min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    45min
  • Afkoeltijd
    5min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 el Bruine suiker

  • 1 el Paprikapoeder

  • 0.5 tl Knoflookpoeder

  • 0.5 tl Uienpoeder

  • Zout, peper

  • 1 kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)

  • 1 tl Olijfolie

  • 135 g Barbecuesaus

  • 300 g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht)

  • 2 Avocado's geschild en ontpit

  • 250 g Kerstomaatjes

  • 0.5 Rode ui

  • 1 Limoensap

  • 3 el Olijfolie

  • 2 el Verse koriander

  • Zout

  • 800 g Gekruide aardappelen

Bereiding

Stap 1 /7

Meng in een kleine kom de suiker met de kruiden. Veeg de kipdrumsticks af met keukenpapier om eventueel vocht te verwijderen en leg ze in een grote kom. Giet de olijfolie en barbecuesaus over de kipdrumsticks en bestrooi ze met de kruidenmix. Meng om een egaal laagje aan te brengen en laat 5 minuten marineren.

  • 1el Bruine suiker
  • 1el Paprikapoeder
  • 0.5tl Knoflookpoeder
  • 0.5tl Uienpoeder
  • Zout, peper
  • 1kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)
  • 1tl Olijfolie
  • 135g Barbecuesaus

Stap 2 /7

Doe de in blokjes gesneden avocado's, gehalveerde kerstomaatjes, uitgelekte maïs, limoensap, olijfolie, gesnipperde rode ui, fijngesneden koriander en zout in een grote kom. Meng voorzichtig en zet dit op een koele plaats.

  • 300g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht)
  • 2 Avocado's geschild en ontpit
  • 250g Kerstomaatjes
  • 0.5 Rode ui
  • 1 Limoensap
  • 3el Olijfolie
  • 2el Verse koriander
  • Zout

Stap 3 /7

Zet lade 1 aan. Leg de kipdrumsticks op de plaat.

  • 1kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)

Stap 4 /7

Zet lade 2 aan. Leg de kruidige aardappelen op de plaat.

  • 800g Gekruide aardappelen

Stap 5 /7

Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 6 /7

Draai de drumsticks halverwege het kookproces om, om ze gelijkmatig te laten karamelliseren. Schud de aardappelen elke 10 minuten zodat ze gelijkmatig garen.

Stap 7 /7

Serveer direct met een salade, aardappelen en extra barbecuesaus of je favoriete saus.

  • 135g Barbecuesaus