- Homepage
- Recipe Details Page
Kerstvulling
- Totale tijd 19min
- 15min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
7 personen
5 sjalotten
200 g gerookte varkensborst
100 g lever van gevogelte
300 g varkensrug
25 g boter
450 g vacuüm verpakte kastanjes of uit blik
15 g peterselie
50 g appelen
1 /4 afgestreken koffielepel 4-kruidenmengsel
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de sjalotten en snij de borst, de lever en de varkensrug in blokjes. Doe de sjalotten in de robot voorzien van het geslepen mes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
5 sjalotten 200g gerookte varkensborst 100g lever van gevogelte 300g varkensrug
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Vervang het mes door de menger. Voeg de borst, de lever en de boter eraan toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
200g gerookte varkensborst 100g lever van gevogelte 25g boter
Menger
Stap 3 /5
Vervang de menger door het snijmes. Voeg de kastanjes, de varkensrug, de peterselie en de appel toe. Kruid met zout en peper, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
300g varkensrug 450g vacuüm verpakte kastanjes of uit blik 15g peterselie 50g appelen 1 /4 afgestreken koffielepel 4-kruidenmengsel Zout Peper
Ultrablade hakmes
Stap 4 /5
Duw de bereiding vervolgens terug naar het midden van de robot met een spatel en mix nogmaals 10 s. Mix de vulling nogmaals als u een zeer fijne vulling wenst.
Stap 5 /5
De vulling is klaar om een kalkoen, een gebraad of een kapoen te garneren.