Kerstvulling
Moulinex
Recept door Moulinex

Kerstvulling

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 19min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    4min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

7 personen

  • 5 sjalotten

  • 200 g gerookte varkensborst

  • 100 g lever van gevogelte

  • 300 g varkensrug

  • 25 g boter

  • 450 g vacuüm verpakte kastanjes of uit blik

  • 15 g peterselie

  • 50 g appelen

  • 1 /4 afgestreken koffielepel 4-kruidenmengsel

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

Pel de sjalotten en snij de borst, de lever en de varkensrug in blokjes. Doe de sjalotten in de robot voorzien van het geslepen mes, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 5 sjalotten
  • 200g gerookte varkensborst
  • 100g lever van gevogelte
  • 300g varkensrug
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /5

Vervang het mes door de menger. Voeg de borst, de lever en de boter eraan toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 200g gerookte varkensborst
  • 100g lever van gevogelte
  • 25g boter
  • Menger

Stap 3 /5

Vervang de menger door het snijmes. Voeg de kastanjes, de varkensrug, de peterselie en de appel toe. Kruid met zout en peper, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 300g varkensrug
  • 450g vacuüm verpakte kastanjes of uit blik
  • 15g peterselie
  • 50g appelen
  • 1 /4 afgestreken koffielepel 4-kruidenmengsel
  • Zout
  • Peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /5

Duw de bereiding vervolgens terug naar het midden van de robot met een spatel en mix nogmaals 10 s. Mix de vulling nogmaals als u een zeer fijne vulling wenst.

Stap 5 /5

De vulling is klaar om een kalkoen, een gebraad of een kapoen te garneren.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228