- Homepage
- Recipe Details Page
Kerstkoekjes
- Totale tijd 1u 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
300 g meel
100 g amandelpoeder
100 g suiker
2 eieren
150 g zachte boter
2 koffielepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe het meel, het amandelpoeder, de suiker, de eieren, de boter, de gist, de vanillesuiker en de kruiden in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
300g meel 100g amandelpoeder 100g suiker 2 eieren 150g zachte boter 2 koffielepels bakpoeder 1zakje vanillesuiker 1el kaneelpoeder 1el gemberpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 2 /4
Kneed het deeg tot een bal en wikkel hem in huishoudfolie. Laat 1 uur in de koelkast rusten.
Stap 3 /4
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg uit met een deegrol en snij rondjes uit met een mes of glas. Leg de koekjes op de bakplaat.
Stap 4 /4
Zet 10 min in de oven. Als de bereiding klaar is, zijn de koekjes zacht. Ze worden hard tijdens het afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
Poedersuiker