- Homepage
- Recipe Details Page
Kerstbrioche
- Totale tijd 3u 5min
- 20min
Voorbereidingstijd - 45min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
15 cl halfvolle melk
25 g verse gist
2 eieren
350 g witte bloem
100 g amandelpoeder
5 g zout
50 g suiker
100 g stukkenzachte boter
120 g gedroogde vruchten (sinaasappelschil, rozijnen)
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Plaats het mes om te kneden/hakken, doe de melk en de gist in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
15cl halfvolle melk 25g verse gist
Kneed- & hakmes
Stap 2 /5
Voeg 1 ei, de bloem, het amandelpoeder, het zout, de suiker en de boter toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
2 eieren 350g witte bloem 100g amandelpoeder 5g zout 50g suiker 100g stukkenzachte boter
Kneed- & hakmes
Stap 3 /5
Haal het deeg na 40 min rijzen uit de robot, voeg de gedroogde vruchten toe en kneed het deeg tot een worst. Leg het deeg op een plaat met bakpapier en laat 1 u 30 rusten op een tochtvrije plaats.
120g gedroogde vruchten (sinaasappelschil, rozijnen)
Stap 4 /5
Vorm 8 kleine, stevige deegballetjes en doe ze in een cakevorm. Laat 1 u rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 5 /5
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Bestrijk de brioche met geklopt ei en bestrooi met parelsuiker. Zet 45 min in de oven. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
Poedersuiker