- Homepage
- Recipe Details Page
Kalfsballetjes met munt
- Totale tijd 18min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
200 g Kalfsgehakt
10 cl Kalfsfond
1 zeste Citroen (zestes)
1 el Olijfolie
6 Gehakte verse muntblaadjes
2 g Sneden witbrood van elk 25 g
Zout en peper
1 Eierdooiers
300 g Courgettes
30 g Groene olijven
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Vermeng het kalfsvlees, de munt, de eierdooiers en het wit brood met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes van 40 g. Giet de olie in de kuip.
Stap 3 /6
Braad de balletjes van kalfsvlees lichtjes aan. Haal ze vervolgens uit de kuip. Fruit de courgetten.
Stap 4 /6
Voeg de kalfsfond, de citroenschil en de olijven toe en leg de balletjes erbovenop.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie: 3 min
Stap 6 /6
Dien de balletjes van kalfsvlees met munt op met courgetten.