- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Italiaanse antipasti met groenten en burrata
Italiaanse antipasti met groenten en burrata
- Totale tijd 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
2 Rode paprika's (250 g)
1 Aubergine (250 g)
1 Courgette (250 g)
1.5 el Uienpoeder
1.5 tl Knoflookpoeder
1.5 tl Italiaanse kruiden
1.5 tl Balsamicoazijn
250 g Zongedroogde tomaten in olijfolie
3 el Balsamicoazijn
3 teentje Knoflook
4 el Olijfolie
1 stengel Verse rozemarijn
4 Burrata
250 g Zongedroogde tomaten
1 tuiltje Basilicum
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Was de groenten. Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd vervolgens alle groenten in staafjes.
Stap 2 /8
Doe de groenten in aparte kommen. Voeg aan elke kom een derde van het uienpoeder, een derde van het knoflookpoeder, een derde van de Italiaanse kruiden en een derde van de balsamicoazijn toe. Neem de olie uit het potje zongedroogde tomaten en verdeel dit over de 3 kommen. Breng op smaak met zout en peper en meng.
Stap 3 /8
Doe de inhoud van de kom op de bakplaat. Voeg 3 tenen ongepelde knoflook toe.
Stap 4 /8
Zet de bakplaat op de hoogste stand in de oven.
Stap 5 /8
Zet het apparaat aan. Activeer het programma GRILL op 200°C en stel de bereidingstijd in op 20 minuten. Druk op START.
Stap 6 /8
Meng de balsamicoazijn, de olijfolie en de gehakte rozemarijn in een kom.
Stap 7 /8
Haal de groenten uit de oven en besprenkel ze met het mengsel van balsamicoazijn, olijfolie en rozemarijn.
Stap 8 /8
Serveer de groenten lauw, samen met de burrata, zongedroogde tomaatjes en basilicumblaadjes.