Italiaans stoofvlees - Recepten Cookeo Mini | Moulinex
Sofie Dumont
Recept door Sofie Dumont

Italiaans stoofvlees

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 45min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    35min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1200 g Rundstoofvlees op kamertemperatuur

  • Zout en peper naar smaak

  • 3 el Olijfolie

  • 1 Grote zoete ui, fijngesneden

  • 3 teentje Teentjes knoflook, fijn gesneden

  • 2 el Bloem

  • 300 ml Rode wijn

  • 300 ml Kalfsfond

  • 400 g Tomatenblokjes uit blik

  • 1 tl Gedroogde oregano

  • 5 Kruidnagels

  • 1 el Balsamicocrème

  • 70 g Tomatenconcentraat

  • 350 g Spaghetti of linguine

  • 250 g Parmezaanse kaas, vers geraspt

  • Extra olijfolie voor serveren

Bereiding

Stap 1 /5

Dep het vlees droog en kruid met peper en zout.

  • 1200g Rundstoofvlees op kamertemperatuur
  • Zout en peper naar smaak

Stap 2 /5

Bak het vlees rondom bruin in twee porties in olijfolie en zet apart. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Voeg het vlees terug toe en bestrooi met bloem, roer tot de bloem is opgenomen.

  • 1200g Rundstoofvlees op kamertemperatuur
  • 3el Olijfolie
  • 1 Grote zoete ui, fijngesneden
  • 3teentje Teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2el Bloem
  • 70g Tomatenconcentraat

Stap 3 /5

Voeg rode wijn, kalfsfond en de tomatenblokjes toe. Roer nog eens goed om, kruid met peper en zout, oregano, kruidnagel en balsamicocrème.

  • Zout en peper naar smaak
  • 300ml Rode wijn
  • 300ml Kalfsfond
  • 400g Tomatenblokjes uit blik
  • 1tl Gedroogde oregano
  • 5 Kruidnagels
  • 1el Balsamicocrème

Stap 4 /5

Koken onder druk

Stap 5 /5

Schik op diepe borden met pasta, en garneer royaal met vers geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Smakelijk!