Italiaans stoofvlees
- Totale tijd 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1200 g Rundstoofvlees op kamertemperatuur
Zout en peper naar smaak
3 el Olijfolie
1 Grote zoete ui, fijngesneden
3 teentje Teentjes knoflook, fijn gesneden
2 el Bloem
300 ml Rode wijn
300 ml Kalfsfond
400 g Tomatenblokjes uit blik
1 tl Gedroogde oregano
5 Kruidnagels
1 el Balsamicocrème
70 g Tomatenconcentraat
350 g Spaghetti of linguine
250 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
Extra olijfolie voor serveren
Bereiding
Stap 1 /5
Dep het vlees droog en kruid met peper en zout.
Stap 2 /5
Bak het vlees rondom bruin in twee porties in olijfolie en zet apart. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en roer door. Voeg het vlees terug toe en bestrooi met bloem, roer tot de bloem is opgenomen.
Stap 3 /5
Voeg rode wijn, kalfsfond en de tomatenblokjes toe. Roer nog eens goed om, kruid met peper en zout, oregano, kruidnagel en balsamicocrème.
Stap 4 /5
Koken onder druk
Stap 5 /5
Schik op diepe borden met pasta, en garneer royaal met vers geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Smakelijk!