Indiase samosa's - Recepten Easy Fry Mega | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Indiase samosa's

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    10min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 1.5 zakje Filodeeg

  • 3 el Neutrale olie

  • 3 Aardappelen

  • 1.5 tl Kurkuma

  • 1.5 tl Chilipoeder

  • 1.5 tl Zout

  • Peper

  • 250 g Doperwten

  • 1.5 tl Fijngesneden koriander

Bereiding

Stap 1 /6

Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, verwijder de schil en pureer ze.

  • 3 Aardappelen

Stap 2 /6

Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelpuree, zout, peper, kurkuma en chilipoeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de doperwten toe en meng. Haal van het vuur en voeg de koriander toe. Zet aan de kant.

  • 3 Aardappelen
  • 1.5tl Kurkuma
  • 1.5tl Chilipoeder
  • 1.5tl Zout
  • 250g Doperwten
  • 1.5tl Fijngesneden koriander

Stap 3 /6

Snijd de filodeegvellen in de lengte doormidden. Bestrijk de vellen met olie. Schep wat vulling in een van de hoeken en vouw ze tot een driehoek.

  • 1.5zakje Filodeeg
  • 3el Neutrale olie

Stap 4 /6

Plaats de samosa's in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.

Stap 5 /6

Draai de samosa’s om na 10 minuten. Controleer of de samosa’s gaar zijn en voeg indien nodig een paar minuten toe. Herhaal het kookproces.

Stap 6 /6

Serveer de samosa's met een zoetzure saus en een salade.