- Homepage
- Recipe Details Page
Ijs van ricotta
- Totale tijd 6u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 6u
Afkoeltijd
Ingrediënten
7 personen
400 g ricotta
10 cl citroensap
25 cl roombloemen
75 g poedersuiker
1 eiwit
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /3
Plaats de klopper, doe de ricotta, het citroensap, de room en de poedersuiker in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet de bereiding in de ijsvormen en zet ze 6 u in de diepvriezer.
400g ricotta 10cl citroensap 25cl roombloemen 75g poedersuiker
Klopper
Stap 2 /3
Haal, wanneer de blokjes hard zijn, 300 g uit de vorm en doe ze in de afgekoelde robot met het mes om te kneden/hakken. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 3 /3
Schraap de wanden en het deksel van de kom, voeg het eiwit toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start' Dien het ijs onmiddellijk op.
1 eiwit
Kneed- & hakmes