- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Havermoutcookies
Havermoutcookies
- Totale tijd 50min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (6)
Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Dual Easy Fry & Grill XXL EZ9428F0 Air Fryer - 7 programma's - 6,5L + 4,5L Easy Fry Mega EZ855D20 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
80 g Basterdsuiker
80 g Zachte boter
1 Ei
150 g Bloem
2 g Bakpoeder
30 g Havermout
1 tl Maandzaad
1 tl Vanille-extract
30 g Chocoladestukjes
Bereiding
Stap 1 /3
Klop de suiker en boter door elkaar. Meng goed door elkaar. Voeg het ei toe en mix, voeg dan de bloem, bakpoeder, havervlokken, maanzaad en vanille-extract toe. Meng het deeg met een spatel. Als het deeg moeilijk te kneden is, doe het dan met de hand. Vorm op een kleine snijplank een worstvorm met een diameter van 5 cm en laat 30 minuten rusten. Snijd de worstvorm vervolgens met een mes in 6 stukken en leg op elk stuk chocoladestukjes.
Stap 2 /3
Plaats de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /3
De cookies moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.