Halloweenzandkoekjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Halloweenzandkoekjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 30min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g *Bloem

  • 1 *Ei

  • 130 g *Zachte boter

  • 80 g *Poedersuiker

  • 30 g *Amandelpoeder

  • 7 g *Vanillesuiker

  • *Poedersuiker

  • *Abrikozenjam

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Doe de boter, het meel, de poedersuiker en het amandelpoeder in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 200g *Bloem
  • 130g *Zachte boter
  • 80g *Poedersuiker
  • 30g *Amandelpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /11

Voeg het ei toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 1 *Ei
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /11

Omwikkel het deeg met vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 4 /11

Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 5 /11

Bestrooi het werkblad met poedersuiker en breng het deeg terug tot een dikte van ongeveer 5 millimeter.

  • *Poedersuiker

Stap 6 /11

Maak koekjes met uitsteekvormpjes.

Stap 7 /11

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 8 /11

Verdeel het koekjesdeeg in twee. Neem de helft van de koekjes om een gat te maken in het midden van het deeg en leg ze op de bakplaat.

Stap 9 /11

Zet 15 minuten in de oven en laat afkoelen.

Stap 10 /11

Smeer de jam over de zandkoekjes zonder gaten en bedek ze met de andere.

  • *Abrikozenjam

Stap 11 /11

Strooi er poedersuiker over.

  • *Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228