- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Groenteschotel met worst
Groenteschotel met worst
- Totale tijd 50min
- 15min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
100 g Spruitjes
200 g Krieltjes
100 g Sperziebonen, gehalveerd
100 g Asperges
1 Gele paprika (70 g)
1 Groene paprika (70 g)
400 g Rookworst
4 teentje Knoflook
1 el Gedroogde oregano
Zout, peper
20 cl Olijfolie
Peterselie
Bereiding
Stap 1 /5
Was de groenten en droog ze af. Schil ze niet. Halveer de spruitjes, indien nodig. Snijd de aardappelen over de lange kant in vieren. Halveer de sperziebonen. Snijd de asperges in 2 of 3 stukjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Snijd de worstjes in stukjes van een halve centimeter dik.
Stap 2 /5
Leg alle groenten en stukjes worst op de bakplaat. Voeg de ongepelde knoflookteentjes en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de olijfolie toe en schep om om de olie en kruiden gelijkmatig te verdelen.
Stap 3 /5
Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 4 /5
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 190°C en stel de bereidingstijd in op 35 minuten. Druk op START.
Stap 5 /5
Roer de groenten tijdens het koken af en toe om met een houten lepel. Bestrooi met peterselie zodra de plaat uit de oven komt.