Glutenvrije koekjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Glutenvrije koekjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 25min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

5 personen

  • 200 g rijstmeel

  • 120 g bruine suiker

  • 125 g halfgezouten boter

  • 3 eierdooiers

  • Poedersuiker

  • 1 sinaasappelschil

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Plaats het mes om te kneden/hakken, doe het rijstmeel, de suiker, de boter, de eierdooiers en de sinaasappelschil in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 200g rijstmeel
  • 120g bruine suiker
  • 125g halfgezouten boter
  • 3 eierdooiers
  • 1 sinaasappelschil
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /5

Gebruik een spatel om de bereiding opnieuw naar het midden te strijken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /5

Haal het deeg uit de robot, kneed het tot een bal en verpak in huishoudfolie. Laat gedurende 1 uur in de koelkast rusten.

Stap 4 /5

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Leg een vel bakpapier op een plaat. Rol het deeg uit met een deegrol en snij rondjes uit met een mes of glas. Leg de koekjes op de bakplaat.

Stap 5 /5

Bak gedurende 15 min. Wanneer de bereiding klaar is, zijn de koekjes zacht. Ze worden hard tijdens het afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228