Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 8min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    38min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 2 Rijpe peren

  • 100 g Pure kookchocolade

  • 1 el Hele hazelnoten

  • 4 Eieren

  • 75 g Fijne kristalsuiker

  • 8 cl Vloeibare honing

  • 2 tl Vanille-extract

  • 13 cl Olijfolie

  • 140 g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd

  • 35 g Geraspte kokos

  • 35 g Ongezoet cacaopoeder

  • 40 g Boekweitmeel

  • 10 g Boter

  • 2 el Boekweitmeel

Bereiding

Stap 1 /10

Schil de peren, snijd ze in tweeën en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes. Hak de chocolade fijn. Verpulver de hazelnoten.

  • 2 Rijpe peren
  • 100g Pure kookchocolade
  • 1el Hele hazelnoten

Stap 2 /10

Scheid de eiwitten en de eierdooiers van elkaar in twee grote kommen. Klop de eierdooiers los met een handmixer. Voeg de suiker, de honing en het vanille-extract toe. Blijf 3 minuten verder kloppen, of totdat het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg al kloppend langzaam de olie toe.

  • 4 Eieren
  • 75g Fijne kristalsuiker
  • 8cl Vloeibare honing
  • 2tl Vanille-extract
  • 13cl Olijfolie

Stap 3 /10

Meng in een kom de gezeefde gemalen hazelnoten, de geraspte kokosnoot, het cacaopoeder en het boekweitmeel door elkaar.

  • 140g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd
  • 35g Geraspte kokos
  • 35g Ongezoet cacaopoeder
  • 2el Boekweitmeel

Stap 4 /10

Klop de eiwitten met een schone garde op tot stijve pieken.

Stap 5 /10

Voeg aan de kom met het mengsel van eigeel, suiker, honing en vanille de helft van het mengsel van hazelnoot, kokos, cacaopoeder en meel en de helft van de eiwitten toe. Gebruik een spatel en roer om tot je een gladde massa verkrijgt. Herhaal dit met de rest van het hazelnootmengsel en de resterende eiwitten. Roer opnieuw voorzichtig om.

  • 4 Eieren
  • 75g Fijne kristalsuiker
  • 8cl Vloeibare honing
  • 2tl Vanille-extract
  • 140g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd
  • 35g Geraspte kokos
  • 35g Ongezoet cacaopoeder
  • 40g Boekweitmeel

Stap 6 /10

Boter een taartvorm van 24 cm in en bestuif met bloem.

Stap 7 /10

Doe de helft van het beslag in de vorm. Leg de helft van de peren en de chocolade erbovenop. Doe ook de andere helft van het beslag in de vorm en schik er de resterende peren op in de vorm van een cirkel. Bestrooi met de gemalen hazelnoten en de resterende fijngehakte chocolade.

  • 2 Rijpe peren
  • 100g Pure kookchocolade
  • 1el Hele hazelnoten

Stap 8 /10

Plaats de bakvorm op de rooster en zet het op de middelste stand van de oven.

Stap 9 /10

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 38 minuten. Druk op START.

Stap 10 /10

Laat afkoelen alvorens het op te dienen.

Vergelijkbare recepten

Moulinex
Moulinex
1u 30min

Glutenvrije peer- en hazelnootchocoladecake

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Glutenvrije peer- en hazelnootchocoladecake
Moulinex
Moulinex
1u 9min

Cake met peer en hazelnoot

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Cake met peer en hazelnoot
Moulinex
Moulinex
55min

Glutenvrije chocoladetaart met peren

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Glutenvrije chocoladetaart met peren
Moulinex
Moulinex
12min

Carpaccio van courgette met hazelnoten en muntpesto

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Carpaccio van courgette met hazelnoten en muntpesto
Moulinex
Moulinex
20min

Gevulde kokkels met tijm, chorizo en hazelnoten

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Gevulde kokkels met tijm, chorizo en hazelnoten