- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten
Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten
- Totale tijd 1u 8min
- 30min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
2 Rijpe peren
100 g Pure kookchocolade
1 el Hele hazelnoten
4 Eieren
75 g Fijne kristalsuiker
8 cl Vloeibare honing
2 tl Vanille-extract
13 cl Olijfolie
140 g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd
35 g Geraspte kokos
35 g Ongezoet cacaopoeder
40 g Boekweitmeel
10 g Boter
2 el Boekweitmeel
Bereiding
Stap 1 /10
Schil de peren, snijd ze in tweeën en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes. Hak de chocolade fijn. Verpulver de hazelnoten.
Stap 2 /10
Scheid de eiwitten en de eierdooiers van elkaar in twee grote kommen. Klop de eierdooiers los met een handmixer. Voeg de suiker, de honing en het vanille-extract toe. Blijf 3 minuten verder kloppen, of totdat het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg al kloppend langzaam de olie toe.
Stap 3 /10
Meng in een kom de gezeefde gemalen hazelnoten, de geraspte kokosnoot, het cacaopoeder en het boekweitmeel door elkaar.
Stap 4 /10
Klop de eiwitten met een schone garde op tot stijve pieken.
Stap 5 /10
Voeg aan de kom met het mengsel van eigeel, suiker, honing en vanille de helft van het mengsel van hazelnoot, kokos, cacaopoeder en meel en de helft van de eiwitten toe. Gebruik een spatel en roer om tot je een gladde massa verkrijgt. Herhaal dit met de rest van het hazelnootmengsel en de resterende eiwitten. Roer opnieuw voorzichtig om.
Stap 6 /10
Boter een taartvorm van 24 cm in en bestuif met bloem.
Stap 7 /10
Doe de helft van het beslag in de vorm. Leg de helft van de peren en de chocolade erbovenop. Doe ook de andere helft van het beslag in de vorm en schik er de resterende peren op in de vorm van een cirkel. Bestrooi met de gemalen hazelnoten en de resterende fijngehakte chocolade.
Stap 8 /10
Plaats de bakvorm op de rooster en zet het op de middelste stand van de oven.
Stap 9 /10
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 38 minuten. Druk op START.
Stap 10 /10
Laat afkoelen alvorens het op te dienen.