- Homepage
- Recipe Details Page
Gevulde muskaatpompoen
- Totale tijd 1u 30min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 5min
Gaartijd - 5min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
40 g Quinoa
12 cl Water
340 g Butternutpompoen
Water
1 el Peterselie
25 g Gekookte kikkererwten
20 g Hazelnoten
20 g Gedroogde vijgen
100 g Blokjes ham
1 snuifje zout
1 snuifje Peper
1 el Olijfolie
40 g Verse geitenkaas
Accessoires
Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Giet de quinoa in een fijne zeef en spoel af met water. Giet de quinoa in de mengkom met de mixer eraan en voeg het water toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Haal uit de mengkom en laat 5 minuten opzwellen. Zet opzij.
40g Quinoa 12cl Water
Stap 2 /8
Maak de butternutpompoen schoon onder water om vuil te verwijderen zonder de schil te beschadigen. Snij in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en kerf ze in.
340g Butternutpompoen
Stap 3 /8
Leg de butternutpompoen in de buitenste stoommand. Giet 0,7 L water in de mengkom. Zet de buitenste stoommand op zijn plaats. Sluit het deksel van de buitenste stoommand. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Water
Stoom- accessoire
Stap 4 /8
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Stap 5 /8
Was de peterselie en droog hem af. Haal de blaadjes van de stengels. Hak ze fijn. Plet de hazelnoten en snijd de vijgen in stukjes.
1el Peterselie 20g Hazelnoten 20g Gedroogde vijgen
Stap 6 /8
Wanneer de muskaatpompoen gaar is, verwijder je wat van het vruchtvlees om de holte met enkele centimeters te vergroten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
340g Butternutpompoen
Stap 7 /8
Meng de quinoa, gehakte peterselie, blokjes muskaatpompoen, kikkererwten, hazelnoten, zout, peper en olijfolie door elkaar. Top de groenten met het mengsel. Verdeel de geitenkaas erover.
40g Quinoa 340g Butternutpompoen 1el Peterselie 25g Gekookte kikkererwten 20g Hazelnoten 20g Gedroogde vijgen 1snuifje zout 1snuifje Peper 1el Olijfolie 40g Verse geitenkaas
Stap 8 /8
Bak gedurende 5 minuten. Onmiddellijk opdienen!