- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gedroogd vlees
Gedroogd vlees
- Totale tijd 7u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 3u
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
500 g Flanksteak
1.5 tl Sojasaus
4.5 tl Kruidenmix voor rood vlees (20 g)
4.5 tl Bruine suiker (20 g)
1 el Water
1 tl Gerookt paprikapoeder
Accessoires
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /6
Leg de flanksteak op een plank en gebruik een scherp mes om hem tegen de nerf in te snijden, in reepjes van 7 mm dik.
Stap 2 /6
Doe de sojasaus, de kruidenmix voor rood vlees, de bruine suiker, het water en het gerookte paprikapoeder in een kom. Meng goed door elkaar. Voeg de sneetjes flanksteak toe en schep goed om zodat het vlees langs alle zijden is bedekt. Dek de kom af met huishoudfolie en laat minstens 4 uur, of de hele nacht, marineren in de koelkast.
Stap 3 /6
Haal de stukken flanksteak uit de kom en leg ze in het frituurmandje en op de bakplaat. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen elk stukje laat.
Stap 4 /6
Plaats het frituurmandje in de hoogste stand van de oven en de bakplaat in de middelste stand.
Stap 5 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma DEHYDRATE op 80°C en stel de bereidingstijd in op 3 uur. Druk op START.
Stap 6 /6
Bewaar het gedroogde vlees in een luchtdicht doosje in de koelkast.