Gedroogd vlees - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Gedroogd vlees

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 7u 15min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    3u
  • Afkoeltijd
    4u

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g Flanksteak

  • 1.5 tl Sojasaus

  • 4.5 tl Kruidenmix voor rood vlees (20 g)

  • 4.5 tl Bruine suiker (20 g)

  • 1 el Water

  • 1 tl Gerookt paprikapoeder

Accessoires

  • Frietmandje
    Frietmandje

Bereiding

Stap 1 /6

Leg de flanksteak op een plank en gebruik een scherp mes om hem tegen de nerf in te snijden, in reepjes van 7 mm dik.

  • 500g Flanksteak

Stap 2 /6

Doe de sojasaus, de kruidenmix voor rood vlees, de bruine suiker, het water en het gerookte paprikapoeder in een kom. Meng goed door elkaar. Voeg de sneetjes flanksteak toe en schep goed om zodat het vlees langs alle zijden is bedekt. Dek de kom af met huishoudfolie en laat minstens 4 uur, of de hele nacht, marineren in de koelkast.

  • 500g Flanksteak
  • 1.5tl Sojasaus
  • 4.5tl Kruidenmix voor rood vlees (20 g)
  • 4.5tl Bruine suiker (20 g)
  • 1el Water
  • 1tl Gerookt paprikapoeder

Stap 3 /6

Haal de stukken flanksteak uit de kom en leg ze in het frituurmandje en op de bakplaat. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen elk stukje laat.

  • Frietmandje

Stap 4 /6

Plaats het frituurmandje in de hoogste stand van de oven en de bakplaat in de middelste stand.

Stap 5 /6

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma DEHYDRATE op 80°C en stel de bereidingstijd in op 3 uur. Druk op START.

Stap 6 /6

Bewaar het gedroogde vlees in een luchtdicht doosje in de koelkast.