- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Gebakken kippenvleugels op z'n Koreaans met pikante saus
Gebakken kippenvleugels op z'n Koreaans met pikante saus
- Totale tijd 1u 8min
- 20min
Voorbereidingstijd - 18min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
16 Kippenvleugels
50 cl Melk
25 g Fijngehakte knoflook
10 g Gember
20 g Sojasaus
60 g Gochujang (chilipasta)
15 g Rijstazijn
10 g Sesamolie
20 g Acaciahoning
15 g Ketchup
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Gedroogde ui
60 g Patisseriebloem
30 g Maïzena
0.5 zakje Bakpoeder
2 Eieren
150 g Panko paneermeel
2 el Lente-uitjes
1 el Witte sesamzaadjes
Accessoires
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /8
Laat de kippenvleugels 30 minuten marineren in een kom met melk. Bereid ondertussen de saus. Meng de gehakte knoflook, gember, sojasaus, gochujang, rijstazijn, sesamolie, acaciahoning en ketchup in een grote kom. Meng goed door elkaar met een garde. Zet apart.
Stap 2 /8
Giet de kip af in een vergiet. Meng het knoflookpoeder en de gedroogde ui in een kom. Haal de kippenvleugels door het mengsel.
Stap 3 /8
Zet drie borden klaar. Doe de bloem, de maïzena en het bakpoeder in het eerste bord, de eieren in het tweede en de panko in het derde. Klop de eieren los met een vork.
Stap 4 /8
Haal de kippenvleugels één voor één door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel.
Stap 5 /8
Leg de kippenvleugels in het frituurmandje. Zet het frituurmandje op de middelste stand in de oven.
Stap 6 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma AIR FRY op 180°C en stel de bereidingstijd in op 18 minuten. Druk op START.
Stap 7 /8
Haal de kippenvleugels aan het einde van het bereidingsproces uit het apparaat en leg ze in de kom met de saus. Haal de kippenvleugels door de saus en serveer direct.
Stap 8 /8
Garneer met gehakte lente-uitjes en witte sesamzaadjes.