Frambozencharlotte
Moulinex
Recept door Moulinex

Frambozencharlotte

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 48min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    35min

Ingrediënten

8 personen

  • 6 *Eierdooiers

  • 6 *Eiwitten

  • 160 g *Poedersuiker

  • 160 g *Gezeefde patisseriebloem

  • *Poedersuiker

  • 80 g *Frambozenconfituur of -gelei

  • 3 cl *Frambozenbrandewijn

  • 3 cl *Citroensap

  • 600 g *Frambozenpuree

  • 10 g *Gelatine

  • 120 g *Poedersuiker

  • 5 cl *Kirsch (optioneel)

  • 50 cl *Vloeibare room 35% vg

  • 500 g *Verse frambozen

  • *Poedersuiker

  • *Verse munt

  • *Roze marsepein

  • 100 g *Fondant chocolade

Bereiding

Stap 1 /15

*Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /15

*Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats twee ringen met een diameter van 20 cm. Maak alvast een tweede bakplaat klaar voor de stroken lange vingers (2 stroken van 6 cm breed en 30 cm lang).

Stap 3 /15

*Voeg de eiwitten toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 6 *Eiwitten

Stap 4 /15

*Voeg de suiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 160g *Poedersuiker

Stap 5 /15

*Doe het opgeklopte eiwit in een slakom en meng er voorzichtig met een siliconen spatel de eierdooiers en de bloem doorheen, tot het beslag mooi egaal is.

  • 6 *Eierdooiers
  • 160g *Gezeefde patisseriebloem

Stap 6 /15

*Doe het beslag in de spuitzak met egale spuitmond. Vul de bodems van de twee ringen met het beslag en spuit staafjes op de twee stroken voor de lange vingers.

Stap 7 /15

*Bestrooi twee keer met poedersuiker. Zet 12 à 13 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster.

  • *Poedersuiker

Stap 8 /15

*Week de gelatine in ijskoud water.

  • 10g *Gelatine

Stap 9 /15

*Doe de helft van de frambozenpuree, het citroensap en de suiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3cl *Citroensap
  • 600g *Frambozenpuree
  • 120g *Poedersuiker

Stap 10 /15

*Voeg de kirsch en de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 600g *Frambozenpuree
  • 10g *Gelatine
  • 5cl *Kirsch (optioneel)

Stap 11 /15

*Giet het mengsel bij de andere helft van de frambozenpuree. Het mengsel mag nauwelijks nog lauw zijn. Maak de kom schoon.

  • 600g *Frambozenpuree

Stap 12 /15

*Doe de room in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg beetje bij beetje het mengsel met de frambozenpuree toe als u de melding hoort.

  • 600g *Frambozenpuree
  • 50cl *Vloeibare room 35% vg

Stap 13 /15

*Plaats de stroken lange vingers in de springvorm. Meng de gelei en de frambozenbrandewijn om een siroop te maken. Leg een plak biscuit in de vorm en besprenkel met de helft van de siroop.

  • 80g *Frambozenconfituur of -gelei
  • 3cl *Frambozenbrandewijn

Stap 14 /15

*Stort de helft van de frambozenmousse hierover uit. Leg de tweede plak biscuit erop en besprenkel met de resterende helft van de siroop. Werk af met de rest van de mousse. Bedek met folie en zet koel weg.

Stap 15 /15

*U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit. Werk af met verse frambozen, munt en poedersuiker.

  • 500g *Verse frambozen
  • *Poedersuiker
  • *Verse munt
  • *Roze marsepein
  • 100g *Fondant chocolade

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228