- Homepage
- Recipe Details Page
Frambozencharlotte
- Totale tijd 1u 48min
- 40min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 35min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
6 *Eierdooiers
6 *Eiwitten
160 g *Poedersuiker
160 g *Gezeefde patisseriebloem
*Poedersuiker
80 g *Frambozenconfituur of -gelei
3 cl *Frambozenbrandewijn
3 cl *Citroensap
600 g *Frambozenpuree
10 g *Gelatine
120 g *Poedersuiker
5 cl *Kirsch (optioneel)
50 cl *Vloeibare room 35% vg
500 g *Verse frambozen
*Poedersuiker
*Verse munt
*Roze marsepein
100 g *Fondant chocolade
Bereiding
Stap 1 /15
*Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /15
*Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats twee ringen met een diameter van 20 cm. Maak alvast een tweede bakplaat klaar voor de stroken lange vingers (2 stroken van 6 cm breed en 30 cm lang).
Stap 3 /15
*Voeg de eiwitten toe aan de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
6 *Eiwitten
Stap 4 /15
*Voeg de suiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
160g *Poedersuiker
Stap 5 /15
*Doe het opgeklopte eiwit in een slakom en meng er voorzichtig met een siliconen spatel de eierdooiers en de bloem doorheen, tot het beslag mooi egaal is.
6 *Eierdooiers 160g *Gezeefde patisseriebloem
Stap 6 /15
*Doe het beslag in de spuitzak met egale spuitmond. Vul de bodems van de twee ringen met het beslag en spuit staafjes op de twee stroken voor de lange vingers.
Stap 7 /15
*Bestrooi twee keer met poedersuiker. Zet 12 à 13 minuten in de oven. Ontvorm op een rooster.
*Poedersuiker
Stap 8 /15
*Week de gelatine in ijskoud water.
10g *Gelatine
Stap 9 /15
*Doe de helft van de frambozenpuree, het citroensap en de suiker in de kom met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
3cl *Citroensap 600g *Frambozenpuree 120g *Poedersuiker
Stap 10 /15
*Voeg de kirsch en de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
600g *Frambozenpuree 10g *Gelatine 5cl *Kirsch (optioneel)
Stap 11 /15
*Giet het mengsel bij de andere helft van de frambozenpuree. Het mengsel mag nauwelijks nog lauw zijn. Maak de kom schoon.
600g *Frambozenpuree
Stap 12 /15
*Doe de room in de kom van de keukenmachine met garde. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg beetje bij beetje het mengsel met de frambozenpuree toe als u de melding hoort.
600g *Frambozenpuree 50cl *Vloeibare room 35% vg
Stap 13 /15
*Plaats de stroken lange vingers in de springvorm. Meng de gelei en de frambozenbrandewijn om een siroop te maken. Leg een plak biscuit in de vorm en besprenkel met de helft van de siroop.
80g *Frambozenconfituur of -gelei 3cl *Frambozenbrandewijn
Stap 14 /15
*Stort de helft van de frambozenmousse hierover uit. Leg de tweede plak biscuit erop en besprenkel met de resterende helft van de siroop. Werk af met de rest van de mousse. Bedek met folie en zet koel weg.
Stap 15 /15
*U kunt de taart ook afdekken met een lapje roze marsepein en versieren met gesmolten chocolade met behulp van de spuitzak en bijhorende decoratiespuit. Werk af met verse frambozen, munt en poedersuiker.
500g *Verse frambozen *Poedersuiker *Verse munt *Roze marsepein 100g *Fondant chocolade