Fondant van ricotta & abrikozen
Moulinex
Recept door Moulinex

Fondant van ricotta & abrikozen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    50min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 3 eieren

  • 90 g bruine suiker

  • 200 g amandelpoeder

  • 30 g Maïzena®

  • 1 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat

  • 1 el olijfolie

  • 250 g ricotta

  • 150 g verse abrikozen

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /4

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Bekleed een springvorm met bakpapier.

Stap 2 /4

Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de eieren, de bruine suiker, het amandelpoeder, de Maïzena®, het natriumbicarbonaat, de olijfolie en de ricotta in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 3 eieren
  • 90g bruine suiker
  • 200g amandelpoeder
  • 30g Maïzena®
  • 1 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1el olijfolie
  • 250g ricotta
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /4

Was de abrikozen en snij in vier. Voeg ze na afloop van het programma via de bovenkant van het apparaat toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 150g verse abrikozen
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /4

Giet het deeg in de vorm en bak het ongeveer 50 min in de oven. Bedek het gerecht met aluminiumfolie als de taart te bruin wordt. Laat het gerecht afkoelen wanneer de bereiding klaar is en neem het uit de vorm.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228