Foie gras met gekonfijte vijgen
Moulinex
Recept door Moulinex

Foie gras met gekonfijte vijgen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 25min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    5min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 120 g Verse foie gras, ontaderd

  • 1 tl Gekonfijte vijgen (of rozen)

  • Zout en peper

  • Glazen terrine die in de stoomkom past

Bereiding

Stap 1 /6

Bereid de ingrediënten.

Stap 2 /6

Breng de foie gras op smaak. Overgiet lichtjes met konfijt.

Stap 3 /6

Vul de glazen terrine met de foie gras.

Stap 4 /6

Giet 20 cl water in de kuip. Zet de terrine in het stoommandje en plaats dit vervolgens in de kuip.

Stap 5 /6

Snelkookfunctie

Stap 6 /6

Dompel de terrine onder in koud water. Bewaar de foie gras 2 dagen op een koele plek voor het opdienen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228