Focaccia met kruiden en Kalamata-olijven - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Focaccia met kruiden en Kalamata-olijven

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 2u 30min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 7 g Gedroogde bakkersgist (1,5 tl)

  • 320 g Warm water

  • 500 g Gewone witte bloem

  • 30 g Fijn tarwegriesmeel

  • 10 g Fijn zout

  • 50 g Olijfolie

  • 20 Zwarte Kalamata-olijven, ontpit

  • 20 g Olijfolie

  • Zeezout

  • Oregano (of tijm)

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de gist met een beetje warm water in een kommetje. Meng goed en laat 5 minuten rusten.

  • 7g Gedroogde bakkersgist (1,5 tl)
  • 320g Warm water

Stap 2 /7

Doe de bloem en het griesmeel in een mengkom met haak. Meng. Voeg het fijne zout, de olijfolie en het mengsel van gist en water toe en kneed 10 minuten op gemiddelde snelheid. Dek af met een schone doek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

  • 500g Gewone witte bloem
  • 30g Fijn tarwegriesmeel
  • 10g Fijn zout
  • 50g Olijfolie

Stap 3 /7

Leg het deeg op de bakplaat. Snijd de Kalamata-olijven in de helft. Verdeel ze over de bovenkant en druk ze in het deeg.

  • 20 Zwarte Kalamata-olijven, ontpit

Stap 4 /7

Maak met je vingertoppen op regelmatige afstanden gaatjes in het deeg zonder er helemaal door te prikken.

Stap 5 /7

Giet de resterende olijfolie in de gaatjes en bestrooi met het zeezout en de oregano (of tijm). Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.

  • 20g Olijfolie
  • Zeezout
  • Oregano (of tijm)

Stap 6 /7

Zet het apparaat aan. Activeer het programma PIZZA op 220°C en stel de bereidingstijd in op 20 minuten. Druk op START.

Stap 7 /7

Serveer warm of koud.