Far breton
Moulinex
Recept door Moulinex

Far breton

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 5min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 300 g ontpitte pruimen

  • 20 g gesmolten, half gezouten boter

  • 75 cl halfvolle melk

  • 5 eieren

  • 140 g suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 220 g bloem

  • 5 cl Cointreau®

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Beboter een gratineerschotel en leg de pruimen in de vorm,

  • 300g ontpitte pruimen
  • 20g gesmolten, half gezouten boter

Stap 2 /5

Plaats het mes om te kneden/hakken, doe de boter in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 20g gesmolten, half gezouten boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /5

Voeg de melk, de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe en meng op snelheid 8.

  • 75cl halfvolle melk
  • 5 eieren
  • 140g suiker
  • 1zakje vanillesuiker
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /5

Voeg de bloem voorzichtig toe. Voeg de Cointreau toe®, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 220g bloem
  • 5cl Cointreau®
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /5

Giet het deeg over de pruimen en zet 1 u in de oven. Laat afkoelen en dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228