- Homepage
- Recipe Details Page
Far breton
- Totale tijd 1u 5min
- 5min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
300 g ontpitte pruimen
20 g gesmolten, half gezouten boter
75 cl halfvolle melk
5 eieren
140 g suiker
1 zakje vanillesuiker
220 g bloem
5 cl Cointreau®
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Beboter een gratineerschotel en leg de pruimen in de vorm,
300g ontpitte pruimen 20g gesmolten, half gezouten boter
Stap 2 /5
Plaats het mes om te kneden/hakken, doe de boter in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
20g gesmolten, half gezouten boter
Kneed- & hakmes
Stap 3 /5
Voeg de melk, de eieren, de suiker en de vanillesuiker toe en meng op snelheid 8.
75cl halfvolle melk 5 eieren 140g suiker 1zakje vanillesuiker
Kneed- & hakmes
Stap 4 /5
Voeg de bloem voorzichtig toe. Voeg de Cointreau toe®, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
220g bloem 5cl Cointreau®
Kneed- & hakmes
Stap 5 /5
Giet het deeg over de pruimen en zet 1 u in de oven. Laat afkoelen en dien op.