- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Empanada's
Empanada's
- Totale tijd 53min
- 30min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 13min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (12)
Easy Fry Silence EZ5728F0 Air fryer - Smart Assist - 5L - Stille technologie Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Max EZ245A20 Air fryer - 10 programma's - 5L Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
16 Stuks:
2 Vellen taartdeeg
300 g Gehakt (rundvlees of kip)
2 Lente-ui
1 el Paprikapoeder
Zout en peper
1 Ei
1 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de vulling voor. Snijd de lente-uitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de uien toe. Bak gedurende 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak nog tien minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Doe de vulling in een schaal en laat afkoelen.
Stap 2 /5
Rol het deeg uit, snijd cirkels uit met een diameter van ongeveer 9 cm en vul ze met het koude gehakt, laat 1 cm over rond de rand en vouw ze om zodat ze omdraaien. Vouw de schijfjes dubbel om de empanadas te vormen en gebruik een vork om de randen dicht te maken. Bestrijk elke empanada met de eierdooier gemengd met een beetje water.
Stap 3 /5
Plaats de helft van de empanadas in het apparaat, voorzien van de plaat, zonder ze te overlappen. Start het kookproces.
Stap 4 /5
Haal de empanada's voorzichtig uit het apparaat en maak een tweede partij met de overgebleven empanada's.
Stap 5 /5
Laat het smaken!