Eclairs met vanille
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
4 Eieren
150 g Bloem
80 g Boter
25 cl Water
Zout
2 Eieren
3 Eierdooiers
100 g Suiker
40 g Bloem
30 g Maïzena®
70 cl Halfvolle melk
1 tl Vanillepoeder
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /14
Verwarm de oven voor op 180 °C (op thermostaat 6).
Stap 2 /14
Weeg de melk af in een kom en zet aan de kant.
Stap 3 /14
Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® in de keukenmachine en bevestig de garde. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Doe beetje bij beetje de melk erbij.
Stap 4 /14
Bevestig de dop en druk opnieuw op 'Start'.
Stap 5 /14
Voeg de vanille toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /14
Doe de crème in een spuitzak. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /14
Doe het water, de boter en het zout in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneedmes/crusher. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /14
Voeg het meel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /14
Doe het deeg in een kom van en was de mengkom met koud water.
Stap 10 /14
Doe het deeg opnieuw in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de eieren één per één toe.
Stap 11 /14
Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het deeg in een spuitzak en spuit worstjes van 12 cm.
Stap 12 /14
Zet ze gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
Stap 13 /14
Snijd de onderkant van de eclairs lichtjes in en vul met de crème.
Stap 14 /14
Dien op.