- Homepage
- Recipe Details Page
Duitse bouletten
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
7 personen
100 g brood
10 cl melk
70 g ui
250 g kalfsvlees (schouder)
250 g varkenslende
1 eierdooier
5 g oregano
30 g bloem
30 g boter
10 cl witte wijn
20 cl bouillon
10 cl verse room
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Klopper
Bereiding
Stap 1 /7
Week het brood in de melk. Schil de ui en snij het vlees in blokjes. Plaats het ultrablade mes, doe de lende in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start' . Doe de bereiding in een slakom.
100g brood 10cl melk 70g ui 250g varkenslende
Ultrablade hakmes
Stap 2 /7
Doe de uien en het kalfsvlees in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
70g ui 250g kalfsvlees (schouder)
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Voeg het gemixte kalfsvlees, de oregano, het brood, het zout en de peper, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet de inhoud van de bak in een slakom. Voeg het eigeel toe aan de bereiding. Vorm bouletten en leg ze 30 min op een koele plaats.
100g brood 250g kalfsvlees (schouder) 1 eierdooier 5g oregano Zout Peper
Ultrablade hakmes
Stap 4 /7
Maak de robot schoon en plaats de garde. Voeg de bloem, de boter, de witte wijn en de bouillon toe, breng op smaak met peper en zout. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
30g bloem 30g boter 10cl witte wijn 20cl bouillon Zout Peper
Klopper
Stap 5 /7
Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Voeg 2 min voor het einde van de bereiding de room toe.
10cl verse room
Klopper
Stap 6 /7
Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 7 /7
Kook de bouletten in een grote hoeveelheid bouillon en dien op met de saus.