- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Cinnamon rolls
Cinnamon rolls
- Totale tijd 3u 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten voor het DEEG:
4 g Gedroogde bakkersgist (1 tl)
5 cl Warm water
400 g Gewone witte bloem
30 g Fijne kristalsuiker
2 snuifje Fijn zout
50 g Gesmolten boter
10 cl Warme melk
1 Ei
Ingrediënten voor de VULLING:
100 g Zachte boter
60 g Fijne kristalsuiker
1 el Gemalen kaneel
0.5 tl Vanille-extract
1 tl Bloem
1.5 tl Melk
Bereiding
Stap 1 /10
Giet het warme water en de broodgist in een kommetje. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
Stap 2 /10
Doe de bloem samen met de suiker en het zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de in het warm water opgeloste gist toe. Maak een kuiltje in het midden. Giet de gesmolten boter, de melk en het ei erbij.
Stap 3 /10
Meng en kneed met de hand of in een keukenmachine gedurende 5 à 8 minuten. Doe het deeg in een kom, dek af met een theedoek en laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Stap 4 /10
Bereid de vulling voor: doe de boter, de suiker, de kaneel en het vanille-extract in een kom en meng. Zet apart.
Stap 5 /10
Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek en verdeel de vulling met een spatel over het hele deeg. Rol het deeg op tot een worst en snijd in plakken van 2 cm dik.
Stap 6 /10
Bloem een ronde bakvorm met een diameter van 23 cm in. Leg de plakjes deeg plat naast elkaar in de vorm. Laat nog een uur rijzen op kamertemperatuur.
Stap 7 /10
Bestrijk de cinnamon rolls met de melk.
Stap 8 /10
Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 9 /10
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.
Stap 10 /10
Serveer warm of koud.