- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Chocoladecake
Chocoladecake
- Totale tijd 40min
- 5min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
140 g Boter
40 g Neutrale olie
100 g Fijne kristalsuiker
70 g Bloemsuiker
3 Eieren
120 g Patisseriebloem
4 g Bakpoeder (1 afgestreken theelepel)
25 g Ongezoet cacaopoeder
Bereiding
Stap 1 /4
Laat de boter samen met de olie zacht worden in de microgolfoven in een bakje dat daarvoor geschikt is. Voeg de soorten suiker toe en klop het mengsel op tot het wit wordt. Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg voorzichtig de bloem, het bakpoeder en het bittere cacaopoeder toe en klop tot je een glad deeg krijgt.
Stap 2 /4
Boter een bakvorm met een diameter van 20 cm in, bestuif met bloem en giet de cakemix erin. Zet de vorm op de bakrooster.
Stap 3 /4
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 165°C en stel de bereidingstijd in op 30 à 35 minuten. Druk op START.
Stap 4 /4
Laat afkoelen alvorens het op te dienen.