- Homepage
- Recipe Details Page
Catalaanse room
- Totale tijd 1u 35min
- 5min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 onbehandelde sinaasappel
1 onbehandelde citroen
70 cl melk
120 g suiker
1 kaneelstokje
2 eieren
3 eierdooiers
20 g bloem
20 g Maïzena®
Bruine suiker
Accessoires
Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /6
Was de sinaasappel en de citroen en verwijder de schil met een dunschiller.
1 onbehandelde sinaasappel 1 onbehandelde citroen
Stap 2 /6
Plaats de menger en doe de melk, 60 g suiker, de kaneel en de schil in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Giet de bereiding door een zeef.
70cl melk 120g suiker 1 kaneelstokje
Menger
Stap 3 /6
Spoel de kom en plaats de garde. Doe de eieren, de eierdooiers, de bloem, de Maïzena® en de overgebleven suiker in de kom. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Voeg na 30 s de melk toe via de opening in het deksel.
70cl melk 120g suiker 2 eieren 3 eierdooiers 20g bloem 20g Maïzena®
Klopper
Stap 4 /6
Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 5 /6
Vergrendel na de bereiding het deksel en druk op 'Start' (tot een homogene crème).
Klopper
Stap 6 /6
Vul 6 schaaltjes en zet ze 1 u in de koelkast. Bestrooi de crème met bruine suiker en karamelliseer met een brander voor het opdienen.
Bruine suiker