- Homepage
- Recipe Details Page
Cappuccino van zoete aardappel
- Totale tijd 15min
- 10min
Voorbereidingstijd - 5min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
2 el Plantaardige olie
330 g Zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
4 tl Knoflook, fijngehakt en diepgevroren (of vers)
4 el Ui, fijngehakt en diepgevroren (of vers)
60 cl Bouillon van gevogelte (of groenten)
20 cl Lichte room
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
2el Plantaardige olie 330g Zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden 4tl Knoflook, fijngehakt en diepgevroren (of vers) 4el Ui, fijngehakt en diepgevroren (of vers) 60cl Bouillon van gevogelte (of groenten) 20cl Lichte room Zout Peper
Stap 2 /6
Klop de slagroom op.Breng op smaak met peper en zout.Zet ze op een koele plek.
20cl Lichte room Zout Peper
Stap 3 /6
Karamelliseer de ui en knoflook in de olie.
2el Plantaardige olie 4tl Knoflook, fijngehakt en diepgevroren (of vers) 4el Ui, fijngehakt en diepgevroren (of vers)
Stap 4 /6
Voeg de zoete aardappel, bouillon en een beetje zout en peper toe.
330g Zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden 60cl Bouillon van gevogelte (of groenten) Zout Peper
Stap 5 /6
Snelkookfunctie.
Stap 6 /6
Meng, verdeel in mokken of glaasjes en werk af met slagroom.