Cake met vijgen, ham, noten
Moulinex
Recept door Moulinex

Cake met vijgen, ham, noten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 100 g gedroogde vijgen

  • 120 g rauwe ham

  • 4 eieren

  • 170 g meel

  • 1 zakje bakpoeder (11 g)

  • 5 cl olijfolie

  • 10 cl witte wijn

  • 2 eetlepels walnoten

  • 80 g geitenkaas (zachte of harde)

  • 3 snufjes fleur de sel

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /4

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Snij de vijgen en de ham in kleine stukjes.

  • 100g gedroogde vijgen
  • 120g rauwe ham

Stap 2 /4

Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de eieren, het meel, de gist, de olijfolie, de witte wijn en het zout in de bak van de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 4 eieren
  • 170g meel
  • 1zakje bakpoeder (11 g)
  • 5cl olijfolie
  • 10cl witte wijn
  • 3 snufjes fleur de sel
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /4

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Voeg na afloop van het programma de vijgen, de rauwe ham, de noten en de geitenkaas toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 100g gedroogde vijgen
  • 120g rauwe ham
  • 2 eetlepels walnoten
  • 80g geitenkaas (zachte of harde)
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /4

Giet het deeg in de vorm en zet het ongeveer 40 min in de oven. Als de cake te bruin wordt, bedek hem dan met aluminiumfolie of bakpapier. Laat afkoelen en dien op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228