- Homepage
- Recipe Details Page
Cake met vijgen, ham, noten
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
100 g gedroogde vijgen
120 g rauwe ham
4 eieren
170 g meel
1 zakje bakpoeder (11 g)
5 cl olijfolie
10 cl witte wijn
2 eetlepels walnoten
80 g geitenkaas (zachte of harde)
3 snufjes fleur de sel
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /4
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Snij de vijgen en de ham in kleine stukjes.
100g gedroogde vijgen 120g rauwe ham
Stap 2 /4
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de eieren, het meel, de gist, de olijfolie, de witte wijn en het zout in de bak van de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
4 eieren 170g meel 1zakje bakpoeder (11 g) 5cl olijfolie 10cl witte wijn 3 snufjes fleur de sel
Kneed- & hakmes
Stap 3 /4
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Voeg na afloop van het programma de vijgen, de rauwe ham, de noten en de geitenkaas toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
100g gedroogde vijgen 120g rauwe ham 2 eetlepels walnoten 80g geitenkaas (zachte of harde)
Kneed- & hakmes
Stap 4 /4
Giet het deeg in de vorm en zet het ongeveer 40 min in de oven. Als de cake te bruin wordt, bedek hem dan met aluminiumfolie of bakpapier. Laat afkoelen en dien op.