- Homepage
- Recipe Details Page
Cake met karamel en gezouten boter
- Totale tijd 1u 40min
- 40min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
150 g vloeibare room
100 g suiker
100 g honing
100 g boter
120 g bloem
140 g amandelspijs
3 eieren
1 zakje bakpoeder
Accessoires
Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Maak de karamel. Plaats de menger en doe 100 g room, de suiker, de honing en 50 g boter in de robot. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.
150g vloeibare room 100g suiker 100g honing 100g boter
Menger
Stap 2 /5
Voeg na het bereiden van de karamel de overgebleven room en boter toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Haal de karamel voorzichtig uit de robot zodat u zich niet verbrandt, laat afkoelen en maak de kom van de robot schoon.
150g vloeibare room 100g boter
Menger
Stap 3 /5
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).
Stap 4 /5
Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de bloem, de in stukken gesneden amandelspijs, de afgekoelde karamel, de eieren en de gist in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
120g bloem 140g amandelspijs 3 eieren 1zakje bakpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 5 /5
Giet het deeg in een beboterde en bebloemde cakevorm. Bak 40 min laat afkoelen en haal uit de vorm.