Cake met karamel en gezouten boter
Moulinex
Recept door Moulinex

Cake met karamel en gezouten boter

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 40min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 150 g vloeibare room

  • 100 g suiker

  • 100 g honing

  • 100 g boter

  • 120 g bloem

  • 140 g amandelspijs

  • 3 eieren

  • 1 zakje bakpoeder

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Maak de karamel. Plaats de menger en doe 100 g room, de suiker, de honing en 50 g boter in de robot. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op 'Start'.

  • 150g vloeibare room
  • 100g suiker
  • 100g honing
  • 100g boter
  • Menger

Stap 2 /5

Voeg na het bereiden van de karamel de overgebleven room en boter toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Haal de karamel voorzichtig uit de robot zodat u zich niet verbrandt, laat afkoelen en maak de kom van de robot schoon.

  • 150g vloeibare room
  • 100g boter
  • Menger

Stap 3 /5

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6).

Stap 4 /5

Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de bloem, de in stukken gesneden amandelspijs, de afgekoelde karamel, de eieren en de gist in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 120g bloem
  • 140g amandelspijs
  • 3 eieren
  • 1zakje bakpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 5 /5

Giet het deeg in een beboterde en bebloemde cakevorm. Bak 40 min laat afkoelen en haal uit de vorm.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228