- Homepage
- Burgers met falafels en muntsaus
Burgers met falafels en muntsaus
- Totale tijd 8u 45min
- 25min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 8u
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
6 el Verse munt
6 el Verse peterselie
12 g Look
300 g Yoghurt met sojamelk
Zeste van citroen
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
6 Burgerbroodjes
60 g Komkommer
30 g Rode ajuin
30 g Veldsla
120 g Hummus
322 g Droge kikkererwten
120 cl Water
1.5 tl Zuiveringszout
3 el Verse peterselie
3 el Verse koriander
12 g Look
90 g Ajuin
1 tl Korianderpoeder
1 tl Komijnpoeder
3 tl Sesamzaadjes
1 snuifje Zout
60 g Kikkererwtenmeel
70 cl Frituurolie
Accessoires
Minimengkom Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Week de kikkererwten de dag ervoor in water met het zuiveringszout en zorg dat ze goed bedekt zijn.
Stap 2 /11
Was de peterselie en de munt en dep droog. Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze in de mini kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /11
Duw met de spatel de gehakte look en kruiden naar de bodem van de mini kom. Voeg de yoghurt, de zestes van citroen, het zout en de peper toe aan de sojamelk. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /11
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een fijne zeef. Droog ze zorgvuldig af met keukenpapier.
Stap 5 /11
Pel de look en de ajuinen. Snijd in grove stukken en doe ze in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /11
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Breng de bereiding naar het midden met de spatel en meng opnieuw 30 seconden. Het deeg moet niet helemaal homogeen zijn, er mogen kleine stukjes in blijven zitten.
Stap 7 /11
Breng de bereiding met een spatel naar het midden van de kom. Voeg de kikkererwten, het korianderpoeder, het korianderpoeder, de sesamzaadjes, het zout en het kikkererwtenmeel toe.
Stap 8 /11
Maak met natte handen enkele koekjes van ongeveer 125 g. Druk ze goed aan zodat ze niet uiteenvallen tijdens het bakken. Bak ze aan elke kant gedurende 3 minuten in een frituurpan.
Stap 9 /11
Snijd de burgerbroodjes doormidden. Leg de buns op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze 5 minuten op 200°C.
Stap 10 /11
Smeer de saus over de onderste helft van het burgerbroodje. Leg er wat veldsla op. Leg er het falafelkoekje op. Doe er vervolgens de hummus, enkele schijfjes komkommer en de rode ajuin op. Smeer wat saus over de bovenste helft van het burgerbroodje en maak het broodje dicht.
Stap 11 /11
Doe er vervolgens de hummus, enkele reepjes komkommer en de rode ajuin op. Smeer wat saus over de bovenste helft van het burgerbroodje en maak het broodje dicht.