Burgers met falafels en muntsaus - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Burgers met falafels en muntsaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 8u 45min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    20min
  • Afkoeltijd
    8u

Ingrediënten

6 personen

  • 6 el Verse munt

  • 6 el Verse peterselie

  • 12 g Look

  • 300 g Yoghurt met sojamelk

  • Zeste van citroen

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Peper

  • 6 Burgerbroodjes

  • 60 g Komkommer

  • 30 g Rode ajuin

  • 30 g Veldsla

  • 120 g Hummus

  • 322 g Droge kikkererwten

  • 120 cl Water

  • 1.5 tl Zuiveringszout

  • 3 el Verse peterselie

  • 3 el Verse koriander

  • 12 g Look

  • 90 g Ajuin

  • 1 tl Korianderpoeder

  • 1 tl Komijnpoeder

  • 3 tl Sesamzaadjes

  • 1 snuifje Zout

  • 60 g Kikkererwtenmeel

  • 70 cl Frituurolie

Accessoires

  • Minimengkom
    Minimengkom
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes

Bereiding

Stap 1 /11

Week de kikkererwten de dag ervoor in water met het zuiveringszout en zorg dat ze goed bedekt zijn.

  • 322g Droge kikkererwten
  • 120cl Water
  • 1.5tl Zuiveringszout

Stap 2 /11

Was de peterselie en de munt en dep droog. Haal de blaadjes van de steeltjes en leg ze in de mini kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 6el Verse munt
  • 6el Verse peterselie
  • 12g Look
  • Minimengkom

Stap 3 /11

Duw met de spatel de gehakte look en kruiden naar de bodem van de mini kom. Voeg de yoghurt, de zestes van citroen, het zout en de peper toe aan de sojamelk. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Yoghurt met sojamelk
  • Zeste van citroen
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Peper
  • Minimengkom

Stap 4 /11

Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een fijne zeef. Droog ze zorgvuldig af met keukenpapier.

Stap 5 /11

Pel de look en de ajuinen. Snijd in grove stukken en doe ze in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3el Verse peterselie
  • 3el Verse koriander
  • 12g Look
  • 90g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 6 /11

Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Breng de bereiding naar het midden met de spatel en meng opnieuw 30 seconden. Het deeg moet niet helemaal homogeen zijn, er mogen kleine stukjes in blijven zitten.

  • 1tl Korianderpoeder
  • 1tl Komijnpoeder
  • 3tl Sesamzaadjes
  • 1snuifje Zout
  • 60g Kikkererwtenmeel
  • Ultrablade hakmes

Stap 7 /11

Breng de bereiding met een spatel naar het midden van de kom. Voeg de kikkererwten, het korianderpoeder, het korianderpoeder, de sesamzaadjes, het zout en het kikkererwtenmeel toe.

  • Ultrablade hakmes

Stap 8 /11

Maak met natte handen enkele koekjes van ongeveer 125 g. Druk ze goed aan zodat ze niet uiteenvallen tijdens het bakken. Bak ze aan elke kant gedurende 3 minuten in een frituurpan.

  • 70cl Frituurolie

Stap 9 /11

Snijd de burgerbroodjes doormidden. Leg de buns op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze 5 minuten op 200°C.

  • 6 Burgerbroodjes

Stap 10 /11

Smeer de saus over de onderste helft van het burgerbroodje. Leg er wat veldsla op. Leg er het falafelkoekje op. Doe er vervolgens de hummus, enkele schijfjes komkommer en de rode ajuin op. Smeer wat saus over de bovenste helft van het burgerbroodje en maak het broodje dicht.

  • 6 Burgerbroodjes
  • 60g Komkommer
  • 30g Rode ajuin
  • 30g Veldsla
  • 120g Hummus

Stap 11 /11

Doe er vervolgens de hummus, enkele reepjes komkommer en de rode ajuin op. Smeer wat saus over de bovenste helft van het burgerbroodje en maak het broodje dicht.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228