- Homepage
- Recipe Details Page
Brioche met roze pralines
- Totale tijd 4u 48min
- 15min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 4u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
5 cl Halfvolle melk
1 zakje Droge bakkersgist
2 Eieren
250 g Bloem
50 g Suiker
1 tl Zout
80 g Zachte boter
100 g Roze pralines
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /11
Weeg de roze pralines in een maatbeker en zet ze aan de kant.
100g Roze pralines
Stap 2 /11
Los het gist in een maatbeker op in melk.
5cl Halfvolle melk 1zakje Droge bakkersgist
Stap 3 /11
Voeg het gist-/melkmengsel, de eieren, de bloem, de suiker, het zout en de boter toe aan de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven tijd rijzen.
2 Eieren 250g Bloem 50g Suiker 1tl Zout 80g Zachte boter
Kneed- & hakmes
Stap 4 /11
Leg het deeg in een kom en bedek het met huishoudfolie.
Stap 5 /11
Zet het geheel gedurende 2 uur in de koelkast.
Stap 6 /11
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Stap 7 /11
Haal het deeg eruit en steek de roze pralines erin.
Stap 8 /11
Vorm een bol, leg die op de bakplaat en bedek met een vaatdoek.
Stap 9 /11
Laat gedurende 2 uur op een tochtvrije plaats rijzen op kamertemperatuur.
Stap 10 /11
Verwarm de oven voor op 160°C (op thermostaat 5-6).
Stap 11 /11
Zet 30 minuten in de oven.