Bloemkoolgratin met spinazie, pijnboompitten en ricotta - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Bloemkoolgratin met spinazie, pijnboompitten en ricotta

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g Bloemkool (helft)

  • 500 g Verse spinazie

  • 75 g 0,5 rode ui

  • 30 g Boter

  • 200 g Ricotta

  • 300 g Crème fraîche 30% V.G.

  • 1 Ei

  • 1 snuifje Geraspte nootmuskaat

  • 100 g Emmentaler

  • 50 g Pijnboompitten

  • Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /6

Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en kook 15 minuten in gezouten kokend water. Verwijder de roosjes met een schuimspaan, houd ze snel onder koud water en laat uitlekken.

  • 500g Bloemkool (helft)

Stap 2 /6

Verwijder de steeltjes van de spinazie en was de blaadjes. Pel en hak de ui. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg de spinazie in drie delen toe. Laat lichtjes inslinken voordat je het volgende deel toevoegt. Laat gedurende 3 à 4 minuten op een laag vuur garen tot de spinazie helemaal zacht is. Roer regelmatig. Laat afkoelen.

  • 500g Verse spinazie
  • 75g 0,5 rode ui
  • 30g Boter

Stap 3 /6

Doe de ricotta, de room, het ei, de nootmuskaat en de helft van de emmentaler in een kom. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet en voeg ze toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de bloemkoolroosjes en spinazie toe. Meng voorzichtig.

  • 200g Ricotta
  • 300g Crème fraîche 30% V.G.
  • 1 Ei
  • 1snuifje Geraspte nootmuskaat
  • 100g Emmentaler
  • 50g Pijnboompitten
  • Zout, peper

Stap 4 /6

Giet het mengsel in een ovenschotel. Verdeel de overgebleven kaas over de gratin. Plaats de schotel op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.

Stap 5 /6

Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.

Stap 6 /6

Serveer warm met een salade.