- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Appels gevuld met muesli
Appels gevuld met muesli
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
50 g Havervlokken
50 g Rozijnen
40 g Bruine suiker
50 g Gehakte noten
1 tl Kaneel
50 g Gesmolten boter
6 Middelgrote appels (1 kg)
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de havervlokken, de rozijnen, de bruine suiker, de noten en de kaneel in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer om tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Zet apart.
Stap 2 /6
Snijd met een mes de bovenkant van de appel af zodat je een stuk van 2 cm hoog overhoudt. Houd dit apart. Schep met een meloenschepje of een kleine lepel het klokhuis uit de appel, zodat je de vulling erin kunt doen. Vul de appels volledig met het havermoutmengsel. Plaats de bovenkant van de appel er weer op.
Stap 3 /6
Zet de appels op de bakplaat. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 4 /6
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.
Stap 5 /6
Controleer of ze gaar zijn door met een mes in een appel te prikken. Kook langer indien nodig. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte en kwaliteit van de appels, en of je ze liever meer of minder zacht hebt.
Stap 6 /6
Serveer de appels warm.