- Homepage
- Recipe Details Page
Aardappelquenelles
- Totale tijd 1u 5min
- 15min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
3 personen
300 g aardappelen
1 ei
20 g paneermeel
75 g bloem
20 cl vloeibare verse room
1 koffielepel bieslook
1 koffielepel nootmuskaatpoeder
50 g geraspte kaas
Zout
Peper
Accessoires
Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en doe ze in de stoommand. Giet 0,7 L water in de bak en plaats het mandje in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
300g aardappelen
Stoommandje
Stap 2 /4
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Wanneer de bereiding klaar is, doet u de aardappelen in een slakom en plet u ze. Breng op smaak met zout en peper en voeg het ei, het paneermeel en de bloem toe. Meng goed.
300g aardappelen 1 ei 20g paneermeel 75g bloem Zout Peper
Stap 3 /4
Vorm kleine quenelles en laat ze 8 min koken in een pot kokend water. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier en leg ze op een beboterde gratineerschotel.
Stap 4 /4
Meng de verse room, de fijngehakte bieslook, de nootmuskaat, de peper en het zout in een slakom en giet het mengsel over de quenelles. Bestrooi met geraspte kaas en bak 20 min in de oven.
20cl vloeibare verse room 1 koffielepel bieslook 1 koffielepel nootmuskaatpoeder 50g geraspte kaas Zout Peper